Vad Ska Du Ha I Åtanke När Du Väljer Skor Till En Fest

Helt plötsligt händer det, du har blivit bjuden på en fin tillställning och kan se fram emot en kväll av skoj och glam. Du känner dig förstås väldigt glad och upprymd över detta men sedan händer det igen, denna gång med lite mer rynkad panna. Vad ska du ha på dig tänker du. Det är inte vilken fest som helst du ska på. Damerna kommer att bära festklänningar och du vill inte vara den som ligger efter. Så nu gäller det att använda tiden fram till festen med att söka efter den perfekta utstyrseln så att du kan om inte utmärka dig så i alla fall passa in på festen.

Det är mycket som ska till på en kort tid nu. Det är inte bara festklänningar du ska leta bland, du ska även söka accessoarer såsom handskar, smycken, kanske en mantel, armbandsur, hatt, handväska och – inte minst – skor. Det är mycket på en gång nu så du måste börja söka i god tid. Som tur är finns det online-butiker som JJ’s House som har festklänningar, accessoarer och skor i sitt breda sortiment.

När det gäller accessoarer i allmänhet har 2019-års mode släppt på en hel del av de begränsningar som tidigare fanns. Nu kan du sända budskap med dina accessoarer, du kan bära accessoarer tidigare avsedda för herrar endast, du kan bär starka färger som inte behöver matcha din klänning, du kan färga håret i en mängd färger och du kan ha tatueringar på både armarna och till och med i ansiktet.

Det är dock trots den rådande liberala trenden inte helt lätt att få ihop alla accessoarer på ett genomtänkt sätt. På något sätt ska det hela hänga ihop och ibland kan det kännas som det faktiskt var bättre förr då färg och form var allt du behövde tänka på för att få det hela rätt.

En av de accessoarer som tillsammans med smyckena varit med längst är skorna. Ända sedan människor började bära klänningar har skorna de burit till klänningarna varit en mycket viktig del av helheten.

Det finns skor i alla möjliga utformanden, färger, storlekar och med alla typer av utsmyckningar. De första frågorna du bör ställa dig själv är om du ska ha höga, medelhöga eller låga klackar. Om du ska visa tårna eller ej? Ska du ha en sko som går upp på benet eller inte? Vilken färg ska du ha? Ska du vara provokativ eller inte?

När det gäller män och hur de ser på kvinnors skor är det mycket enkelt. Höga klackar och inga tår är det som gäller. Män är extremt konservativa när det gäller hur de ser på kvinnors klädsel. Det är samma sak med håret. Långt och utsläppt ska det vara, ingenting annat. Det är med andra ord inte så konstigt att många kvinnor framförallt klär upp sig inför andra kvinnor och inte sin stockkonservative, tråkige man.

Så när det gäller skovalet kan vi säga att vill du vara på säkra sidan väljer du en hög klack och visar inte tårna. Vill du ta ut svängarna maximalt väljer du en sko utan klack som visar tårna. Då uppnår du maximal provokation.

Däremellan kanske vi kan hitta en öppen sko som är fäst en bit uppefter benet. Det kan föra tankarna till antikens sandaler och vara ett ganska spännande val. Något annat som är spännande är förstås att bära stövlar till en festklänning. Det påminner lite om vilda västern och det har sin speciella sensualitet det med. Som ett sista förslag kan vi ta att bära en herrsko, som till exempel en loafer. Det kanske inte är så sexigt men vilket budskap det skulle sända ut.